ardenne
Musée du Malgré-Tout
Musée du Malgré-Tout
logo
Drop-Down Navigation: Touch-Friendly and Responsive demo by Osvaldas Valutis
expo précédente
expo suivante

Verdwenen? De zoogdieren ten tijde van de Cro-Magnon-mens

Expo Disparus

Wanneer en waarom is de mammoet uitgestorven ? Zijn het de enige prehistorische dieren die verdwenen zijn aan het einde van de laatste ijstijd ? Zijn er andere diersoorten die tot nu overleven ? Wat verkoos de holenleeuw op zijn menu ? Hoe waren de relaties tussen onze voorgangers de Cro-Magnon-mensen en het reuzenhert, de harige neushoorn en de bizons ?

Met de steun van :

art and go

Met deze tentoonstelling maakt u een reis naar het hart van de laatste ijstijd om u de zoogdieren te tonen die onze prehistorische voorgangers ontmoet, afgebeeld en gejaagd hebben. U zal heel wat bijleren over het leven en het gedrag van die dieren door aandachtig hun gemonteerde geraamten en de restanten van hun maaltijden te bekijken. Door de meest recente resultaten van wetenschappelijk onderzoek zal u te weten komen hoe het komt dat sommige dieren tot nu wisten te overleven terwijl andere soorten uitsterven of naar andere gebieden migreerden.

Kom tegelijkertijd genieten van de prehistorische kunstwerken, sierraden van doorboorde tanden, en benen voorwerpen die onz een blik geven op de relaties tussen de toendertijdse mensen en dieren.