ardenne
Musée du Malgré-Tout
Musée du Malgré-Tout
logo
Drop-Down Navigation: Touch-Friendly and Responsive demo by Osvaldas Valutis
expo précédente
expo suivante

Paysages de chez nous

Peintures et dessins de Georges Reynaert

Tentoonstelling Georges Reynaert

Georges Reynaert werd kort voor de eerste wereldoorlog geboren op 6 juli 1914.

In 1919 vestigde zijn familie zich in Chimay waar Georges Reynaert zijn tekenaanleg vroegtijdig openbaart. Hij neemt dan ook deel aan verschillende schooltentoonstellingen waar zijn werker in oost-indische inkt de aandacht wekken.

Maar het is eerst pas op pensioengerechtigde leeftijd dat de artiest eindelijk volle loop kan geven aan zijn passie. Zijn opmerkelijke techniek bevrucht zijn voor het detail, voor de atmosfeer en voor het realisme van zijn onderwerpen.

Volslagen autodidadct in het begin, gaat hij later te leer bij de heer Deuquet in de Academie voor Schone Kunsten te Charleroi. Zijn technisch palet wordt ruimer en zijn potlood- en houtskool-techniek wordt aangevuld en verrijkt met pastel-waterverf, aquarel-, olieverfschildering en schilderwerk op zijde.

Sinds 1979 houdt hij talrijke tentonnstallingen waar het publiek bewondering opbrengt voor het werk van deze schilder van ij ons, waarvan het talent ook buiten onze grenzen wordt geprezen, vermits in mei 1981, zijn doeken werden tentoongesteld in het "Maison de Francité" te Quebec.