Musée du Malgré-Tout
Musée du Malgré-Tout
logo
Drop-Down Navigation: Touch-Friendly and Responsive demo by Osvaldas Valutis

Interactieve bezoeken

IDU interactive

Het Museum Malgré-Tout heeft een interactief bezoek ontwikkeld met het bedrijf IDÛ Interactive, een begeleid bezoek voor tablets en smartphones. Via de App aMuzeum wordt het bezoek aan de collecties van de regionale archeologie verrijkt met puzzels, QCM, foto's ...

amuzeumamuzeumamuzeum
aMuzeum

Hoe tewerk gaan ?

  • 1. Download aMuzeum op google Play.
  • 2. Installeer aMuzeum.
  • 3. Open aMuzeum en een account aanmaken.
  • 4. Op het tabblad van aMuzeum de link naar het Museum Malgré-Tout openen.
  • 5. Klik op "kopen".
  • 6. Ziezo! de inhoud is voor jou. U kan gerust het museum doorlopen met uw smartphone of tablet De inhoud blijft zichtbaar ook na uw bezoek aan het museum.

Dit alles kan gedaan worden voor uw aankomst in het museum. U kan dus uw bezoek op voorhand voorbereiden.

Voor degenen die geen tablets of smartphones hebben zijn er 6 tablets beschikbaar aan het onthaal.

Beschrijving van het bezoek :
Door de ontdekkingen in het zuiden van "tussen Samber en Maas", kan de bezoeker de aanwezigheid van de mens in de regio ervaren van de prehistorie tot het einde van de Gallo-Romeinse periode. Vele archeologische opgravingen worden getoond door middel van foto's en objecten. Tal van de soms uitzonderlijke stukken, zoals de tand van de Neanderthaler van Couvin, geven inzicht in aspecten van het dagelijkse leven van mannen en vrouwen in de verschillende culturen die elkaar hebben opgevolgd. Elk object is dus een toegangspoort tot de technologie, economie, kunst en spiritualiteit van deze populaties. Parallel wordt vaak gemaakt met wat er elders in de wereld op hetzelfde tijdstip gebeurde, en elke evolutie wordt bekeken in haar historische context.

vi